onsdag 29 maj 2013

kökspastell


Till slut blev sista omålade köksstolen för ett tag sen också fixad, lillasysterns tripptrapp. Den var i ruskigt sunkigt skick, i fulfuru, full med frukostrester från två familjer & dessutom glömd ute på balkongen en halv vinter. 
Nu ser köket ut som en pastellig mjukglass. Ungefär lagom till att jag börjar tröttna på pasteller.


Bästa tricket att få barn att sitta stilla på en stol. Ställ stolen mitt på golvet & säg att du vill fota stolen utan nån på. Funkar klockrent.

Sprayfärgen kommer härifrån eller om det kanske var härifrån.

So long

/Sofia

måndag 27 maj 2013

anorak


Anorak till lillasystern, sydd mest för att jag blev så sugen. Fast bra också, då nån form av vår/sommarjacka saknats. Som vanligt alldeles för stor, men vad gör väl det. Ungen älskar jackan, mest för fickorna tror jag. Hela händerna får plats plus ett gäng kottar i botten, ungefär det man önskar av en jacka när man är två år.
Mönster från Meedom, loppat påslakan av lite grövre sort, fickor och foder i luvan av ett ruskigt fint tyg som jag tror att jag fått från Maja? Resten av jackan fick foder av ett annat blått men inte lika lyxigt påslakan. 

Fridens liljor

/Sofia

lördag 25 maj 2013

cykelvimplar


Sådär i slutet av influensafasen när man är för trött för att gå ut fast för pigg för att göra ingenting kan man sy cykelvimplar av vaxduksstuvar. Just sayin'.

måndag 20 maj 2013

Lampor & magneter

Är sjuk som en kastrull i nåt virus värre än en mancold (hallå, skulle inte dagisvirustiden vara över nu?!) så idag har jag legat i soffan med datorn i knät hela dagen. Vilket i alla fall inneburit att jag haft massa tid att stoppa in foton från kameran. 


För ett tag sen blev belysningen till storasysterns skrivbord klar. Två loppade lampskärmar strippade från sitt tyg + sprayfärg och bollfrans.


Liksom en hemmagjord magnettavla. Tog en spånskiva från kollektivsnicken, målade med magnetfärg (härifrån) många många många gånger för att den skulle bli tillräckligt magnetisk & spraymålade sen. Magneterna är gjorda av loppade gamla knoppussel (idé från pinterest såklart) & knappar (som kylkåpsmagneterna)


Å så här blev det. 

Febriga vårhälsningar

/Sofia

fredag 10 maj 2013

Sytt

Trots det fina vädret har jag sytt en del på sistone. Det har ju ändå regnat ibland.


Storasystern har fått nya paltor. Hon har haft nåt slags växtryck & vuxit ur halva garderoben. Var inte särskilt sysugen & satte mig & surfade runt bland barnklädesutbudet med fokus på lekvänliga, bekväma kläder, muddjeans & sånt. Helst ekologiskt. Men jisses! Vad dyyyrt det är! Vilket ju är bra, tycker jag. Konsumtion ska kosta. Det är bara det att jag inte tänkt på det förut. Vi har liksom nästan aldrig köpt några kläder till våra ungar. Det som inte är fått, ärvt, loppisköpt, återbrukat eller sytt har mor&farföräldrarna köpt.
Med tanke på att ett par muddjeans kostade 400 spänn var det svårmotiverat att inte sy ett par själv gratis. & i farten blev det också ett par velourbrallor & två molntröjor. Hann inte fota innan de åkte på & gick som synes inte att få några vettiga livebilder utan störande moment såsom småsystrar, varmkorv & dylikt.


Mönster som vanligt från Meedom (form 1 både t-shirt & byxor). Molntyget från Jonic textil om jag minns rätt, velouren från Strömming. Jeansen som inte kom med på bild ordentligt är sydda av mina trasiga preggojeans. Samma koncept som de här.


Därutöver blev jag beordrad att sy en smurfblå klänning till terminens dansuppvisning med smurftema. (vilket innebär 70 minuter i varm aula med tusen andra föräldrar & dans till samtliga olika existerande Smurfhits. Phew. Hoppas det blir ett annat tema nästa år.)

Mönster från Meedom, trikå från kanske gissningsvis Jofotex, knappar från Bortbytingen. Snedslå från Bibbis.


& så har en liten ny människa fått ett par frottébrallor & en förklädesklänning. Mönster från Baby Cool & tygerna loppade.


& en annan liten fast lite större människa ska få den här baskern i försenad ett-årspresent nästa gång vi ses.


Fridens liljor

/Sofia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...